22 במאי 2014
גספצ'ו פלפלים קלויים
« במיה

גספצ’ו פלפלים קלויים
חומרים
8 פלפלים קלויים (ראו מתכון)
2 פרוסות עבות של חלה ללא הקרום, שרויות במים לשעה, וסחוטות היטב
2 שיני שום גדולות
2 מלפפונים קלופים וקצוצים גס
3 כפות חומץ שרי חרז
חצי כפית מלח
שליש כוס שמן זית
שלוש כוסות קוביות קרח (20 קוביות)
הכנה
שמים בבלנדר או במעבד מזון חלה סחוטה, פלפלים קלויים, שום, מלפפונים, מלח וחומץ. טוחנים היטב ומזליפים תוך כדי עיבוד את השמן. טוחנים לפחות חמש עד עשר דק.
מעבירים את המרק לקערה, מוסיפים את קוביות הקרח, מכסים עם ניילון נצמד ומצננים שעתיים עד שלוש שעות. טועמים ומתקנים תיבול. אם המרק סמיך מידי מוסיפים כף או שתיים של מים קרים. מגישים קר מאוד,
ביום חם מאוד...
למתכון פלפלים קלויים


14 תגובות לגספצ'ו פלפלים קלויים

הוספת תגובה
« במיה





לשלוח לחבר


במתכון לגספצ'ו מוזכרים מללפפונים, אבל לא רשום מה לעשות איתם
אוי נכון, ככה זה שממהרים…טוחנים אותם יחד עם הפלפלים, תיקנתי..תודה על ההערה
לימור, המתכונים מושלמים ומרהיבים ביופיים.. הכשרון ניכר ועוד איך ולא רק בתוכן המתכונים המוצלחים כל כך (מנסיון)אלא גם אופן ההגשה, הכלים היפים כל כך, עריכת השולחן וביקוצר הקומפוזיציה כולה…יש לי שאלה – היכן אוכל למצוא את הספלים היפהיפיים שלקחו חלק במתכון הגספצ'ו? אין לי בעיה גם אם זה דורש טרחה וכיתות רגליים רק אל תגידי לי שאין להשיג אותם…בבקשה…תודה רבה והמשיכי לשמח ולרומם את רוחנו בכל שבוע מחדש, חג שמח!
נאוה יקרה,
תודה רבה, תענוג לקרוא את המילים היפות שלך. אני ממש מתבאסת לכתוב לך את זה אבל האמת היא שהכלים הם משוק הפשפשים בפריז שנקנו לפני עשר שנים, אבל! אני בטוחה שאם תחפשי בשווקי הפשפשים ובחנויות לכלים עתיקים תמצאי דברים דומים, אפילו יפים יותר(:
תודה על התשובה המהירה, למען האמת לא כל כך התאכזבתי כי די ידעתי מה תהיה התשובה…כלים יפים כאלו אין על המדף…טוב..אקבל את זה כאתגר(: רציתי לשתף אותך שהכנתי את הקינואה עם הפלפלים הקלויים (הטכניקה לקילוף היא מסוג הדברים שאומרים עליהם : זה כל כך פשוט איך לא חשבתי על זה…) ויצא מעדן אמיתי,.כמו תמיד עם המתכונים שלך..עכשיו אנסה את מתכוני הפסטו, שוב תודה ובצפיה לבאות.
נהדרת את(:
היוש, חומץ אחר יעבוד במקום? תפוחים, בן יין.. משהו?
זה ממש לכפור בתרבות הספרדית…
לא בטוחה
על אחריותך
חומץ בן יין אדום (אבל שיהיה ממש טוב)
איזו מהירות 🙂 מנצלת את ההזדמנות להגיד לך שמשום מה לא מקבלים התראה כשאת עונה על התגובות.. אולי שווה לעשות משהו כזה.. לכפור בתרבות הספרדית אבל איפה אני אשיג חומץ כזה עכשיו שהוא גם עם חותמת כשרות? או איפה בכלל משיגים את זה גם לא כשר אבל לא ביוקר?
אני בהחלט אבדוק עם הטכנאי איך עושים כזה דבר…
יש לך חנות יין או חנות טבע לידך? אמור להיות שם.. לגבי כשרות אבדוק לך בהמשך…
היי
האם אפשר להשתמש בפלפלים צהובים במקום באדומים?
בטח!
לימור היי
לפי הצבע מדובר בפלפלים צהובים ? או שאלה פלפלים אדומים
בברכה רות אבנת
אדומים אדומים